Sponsors
OPENING NIEUWE KANTINE

Pytsje de Graaf opent nieuwe kantine Tennisclub Metslawier e.o.

Zaterdag 19 maart was het zover. De nieuwe kantine van TC Metslawier e.o. werd officieel geopend door wethouder Pytsje de Graaf en voorzitter Cor Schat. Een kantine waaraan met man en macht is gewerkt door vrijwilligers en met behulp van sponsors tot stand is gekomen. 
En het resultaat mag er wezen: het is een mooi, ruim en sfeervol geheel geworden ontworpen, door architecte Karin Couwenbergh. Praktisch bovendien, want de kleedgelegenheid zit nu in het gebouw zelf, waar voorheen de tocht naar het voormalige gymnastieklokaal gemaakt moest worden. De sfeer van vroeger is bewaard gebleven, het uitzicht op de baan is zelfs verbeterd, kortom, het is een groot succes gebleken.

Tijdens de nieuwbouw werd er ook een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp van een nieuw logo van de tennisclub. In twee rondes werd er door een vijftiental leden uit de mooie creatieve ontwerpen een nieuw logo gekozen. Dit ontwerp is gemaakt door Annie Schat-Vanger. Met de opening van de nieuwe kantine, is ook het nieuwe logo officieel in gebruik genomen. Een geheel nieuwe frisse start in een geweldig mooi nieuw gebouw.

Om nog enkele praktische zaken aan te schaffen voor in de nieuwe kantine, heeft de tennisclub van diverse kanten tijdens de officiŽle opening, nog extra financiŽle giften mogen ontvangen, o.a. van wethouder Pytsje de Graaf, Bouwbedrijf Allema, Nutma Schilders en Bouma Installatiebedrijf.

De dag van de opening zelf stond verder in het teken om mensen enthousiast te krijgen voor tennis, en dat is eigenlijk niet zo moeilijk, omdat het zoín geweldige sport is. Na de toespraken en de formele opening door de voorzitter Cor Schat en de wethouder Pytsje de Graaf werden om 14.00 de sportieve activiteiten gestart.

Van 14.00 tot 16.00 werd er een tennisparcours gehouden voor de jeugd van de basisscholen. Meer dan 30 jeugdige spelers werden door ervaren spelers begeleidt door de verschillende onderdelen. Niet alleen de kinderen waren enthousiast, maar ook de ouders en overige toeschouwers.

Vanaf 16.00 was er een open hoge hoed toernooi, waar iedereen zich voor mocht opgeven. Dit leverde leuke en mooie tennistaferelen op, aangezien alle niveaus hier aanwezig waren op de baan. En mensen, welke nog nooit tennis gespeeld hadden, ontdekten hun eigen onvermoede talenten.

Vanaf 20.00 werd er door de leden, genodigden en overige belangstellenden uitvoerig na gesproken over deze mooie, zeer geslaagde dag en de mooie nieuwe kantine van TC Metslawier eo. En met de voltooiing van de nieuwbouw van een nieuwe kantine met kleed- en doucheruimten kan deze levendige en bruisende vereniging weer jaren vooruit in de landelijke competities en toernooien.

Mochten er nog belangstellenden zijn voor de tennislessen, zij kunnen vrijwel direct aan de slag; dinsdag 5 april gaan die van start. Een mooi moment om te beginnen omdat het buiten al weer aangenaam vertoeven is. Dus mochten er nog geÔnteresseerden zijn, meld u dan nog gerust even aan. Eventuele nieuwe leden krijgen bovendien nog een mooie korting om voor de rest van het jaar een lekker balletje te slaan op de 3 prachtige kunststofbanen. Een groot voordeel van de Metslawierder banen: je kunt het hele jaar door tennissen én op vrijwel elk tijdstip. Metslawier is in het bezit van een uitstekende baanverlichting, dus het zal geen probleem zijn om ís avonds ook nog even tegen een balletje te meppen.

Tennisclub Metslawier en omstreken heeft leden uit geheel Noordoost Friesland, van Wierum tot Anjum, van Moddergat tot Oostrum. Wilt u ook kennismaken met tennis of tennislessen gaan volgen, kijk dan op de website van de tennisclub, www.TCMetslawiereo.nl. De vereniging biedt (aspirant) leden tennislessen aan, welke zowel in het voorjaar, als in het najaar gegeven worden. Daarnaast is er elke woensdagavond toss avond voor de leden van de tennisclub.

Klik hier voor de foto's

Hieronder de historie van de nieuwe kantine

Onze nieuwe kantine

Eerste oplevering

Maandagmiddag om 15.00 uur is de eerste oplevering geweest van de nieuwbouw. Vanaf die tijd is de tennisclub in het bezit van een nieuwe kantine met eigen douche- & kleedruimten.

De(hoofd)aannemers zullen deze week de puntjes op die i zetten. Daarnaast wordt er bij deze een beroep gedaan op vrijwilligers voor de werkzaamheden binnen, maar ook voor het straatwerk buiten.

Vrijwilligers kunnen zich melden bij Tineke of via info@tcmetslawiereo.nl.

Planning & status nieuwbouw

Zaterdag over een week, 7 maart zullen Meindert & Arjen een kraan huren en proberen enkele vrijwilligers hierbij te krijgen t.b.v grondverzet en bestrating rondom de nieuwe kantine. Uitwerking details en planning van deze werkzaamheden ligt bij Meindert & Arjen. De nuts aansluitingen zullen namelijk in week 10 gelegd worden door Verkley. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Meindert via info@tcmetslawiereo.nl

Voor het binnenwerk geldt, dat Nutma Schilders in week 10 het stucwerk zal doen en dan in week 11 & 12 binnen alles willen afschilderen. Dit is ongeveer de globale planning van Nutma Schilders. De kleuren zijn door de interieurcommissie bepaald en Tineke communiceert richting Nutma Schilders hierover, net als de detail planning hiervan.

De aankleding, bekleding bar, plaatsing keuken, etc. etc. ligt bij de interieurcommissie. Bouma installatiebedrijf zal wel de aansluitingen doen voor de keuken. Verder qua inrichting en planning hiervan ligt bij de interieurcommissie en Tineke is hiervan het aanspreekpunt. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Tineke of via info@tcmetslawiereo.nlKlik op deze link om te zien hoe de oude kantine na vele dienstjaren wordt weggetakeld:
http://youtu.be/p1RlRrsq1IoFoto's:
September I
September II
Oktober
November
December
Januari
Februari
Maart
Maart NL Doet
April

Nieuwbouw kantine voor TC Metslawier e.o.

In oktober 2014 is begonnen met de constructiefase voor de nieuwe kantine met douche- en kleedruimten van tennisclub Metslawier en omstreken. De tennisclub maakte sinds jaar en dag gebruik van de douche- en kleedruimten van het oude gymlokaal te Metslawier.

Nu dit gymlokaal op de nominatie staat voor sloop, werd het tijd voor een algehele nieuwbouw voor de tennisclub. Want de voormalige kantine van de tennisclub bestond namelijk uit twee bouwketen en was niet voorzien van douche- en kleedruimten. De kleed- en doucheruimten zijn noodzakelijk voor de tennisclub om toernooien en competities te spelen, conform de richtlijnen van de K.N.L.T.B. De leden van de tennisclub zijn zeer actief in de verschillende competities van de tennisbond.

Om de tennisclub tegemoet te komen in de dure nieuwbouw heeft de gemeente Dongeradeel een substantiŽle bijdrage gegeven voor de realisatie van de nieuwe kantine met de noodzakelijke faciliteiten. Daarnaast zijn de leden van tennisclub Metslawier en omstreken zelf actief bezig geweest met diverse acties, zoals o.a. een bazaar en rommelmarkt.

De bouw van het nieuwe complex wordt uitgevoerd door lokale bedrijven. Het ontwerp is van Karin Couwenbergh Architect te Engwierum en hoofdaannemer is Bouwbedrijf Allema uit Niawier. Daarnaast participeren er vele onderaannemers mee in het bouwproject, zoals o.a. Bouma Installatiebedrijf, Van Dijk bouwadvies, Rentmeester Advies, WIjnsma Kozijnen, Transportbedrijf Meindersma, WebBouwenBeheer.nl, Schat Advies en Nutma Schilders.

Deze bedrijvigheid en actieve participatie is kenmerkend voor de mensen uit Metslawier en omstreken. Het dorp Metslawier is de laatste maanden een bruisend (ver)bouwend dorp geworden. Dit mede door de vele lokale mogelijkheden, welke gegeven worden door de lokale DOM en de gemeente Dongeradeel.

De omgeving en leefbaarheid in Metslawier wordt mede versterkt door de vele dorpsactiviteiten van de bewoners, in combinatie met de lokale DOM en Dorpsbelang Metslawier. Het is niet voor niets, dat de regionale tennisvereniging juist gevestigd is in Metslawier. Zo zijn de bewoners uit het dorp nu ook bezig om een locatie te zoeken voor een skatebaan voor de jeugd.
In deze mooie rustieke omgeving past bij uitstek een levendige en bruisende tennisclub. En met de bouw van een nieuwe kantine met kleed- en doucheruimten kan de vereniging weer jaren vooruit in de landelijke competities en toernooien.

Tennisclub Metslawier en omstreken heeft leden uit geheel Noordoost Friesland, van Wierum tot Anjum, van Moddergat tot Oostrum. Wilt u ook kennismaken met tennis of tennislessen gaan volgen, kijk dan op de website van de tennisclub, www.TCMetslawiereo.nl. De vereniging biedt (aspirant) leden tennislessen aan, welke zowel in het voorjaar, als in het najaar gegeven worden. Daarnaast is er elke woensdagavond toss avond voor de leden van de tennisclub.

Site gebouwd door Web Bouw en Beheer
Ontwerp gebaseerd op een template van Free Templates