Sponsors


Feestelijke opening banen 31 maart 2007
Renovatie banen september 2006
Top

Feestelijke opening banen 31 maart 2007

Op het tennispark 'Worp van Ropta' van tennisclub Metslawier e.o. heeft op 31 maart 2007 de feestelijke opening van de vernieuwde tennisbanen plaats gevonden. Wethouder Tytsy Willemsma heeft de officiele handeling verricht.
In haar toespraak gebruikte ze de toepasselijke termen 'game, set & match', waarna ze symbolisch de toegang naar de banen heeft geopend met het doorknippen van een ketting van tennisballen.
De eerste ballen werden gespeeld door respectievelijk het op een na oudste lid, Jaap de Kleine, en het jongste lid van de vereniging Ewald Seepma. Vervolgens werden de heren onder applaus afgelost door twee topspelers, genaamd Niels Dijkstra en Tjarco Reitsma. Zij zorgden voor een spetterende demonstratiepartij. Gedurende het resterende deel van de ochtend konden de belangstellenden zich vermaken met een spellencircuit of kon men een proefles krijgen van tennisleraar Jasper Meinema.
Natuurlijk kon men informatie inwinnen over T.C. Metslawier e.o. in de voor de gelegenheid speciaal geplaatste tent, gesponsord door v/d Wagen klus-en verhuurbedrijf. Tevens kon men een gratis advies krijgen bij voetverzorgster Marianne Klok-Mijdam. De tennisclub kan terugkijken op een geweldige ochtend, die gevolgd werd door een zeer geslaagd toernooi.
Deze dag was nooit zo'n groot succes geworden zonder de inzet van de vele vrijwilligers van de club en de financiele steun van de volgende bedrijven: Kapsalon Geartsje, F. van der Wagen Klus en Verhuurbedrijf, Timmer- en onderhoudsbedrijf Jan Meindersma, Veenma Mechanisatie, Transportbedrijf B.J. Hovenga, Rentmeester Financieel Advies, Voetverzorgster Marianne Klok-Mijdam, Recreatie Bedrijf Meinsma, Autorijschool Kuiper en Straatsma Sport & Sportmode.
Top

Renovatie banen september 2006

Dankzij het goede weer is een volgende mijlpaal toegevoegd aan de rijke historie van onze club. Door de firma Ton de Rooij is in de laatste week van september 2006 de renovatie van de banen ter hand genomen. Op de foto hieronder is goed te zien hoe alle gaten, scheuren en oneffenheden worden opgevuld.
Na dit uitvlakken zijn de banen op vlakheid goedgekeurd door een keurmeester van de bond. De volgende stap in de baanrenovatie was het aanbrengen van de Porous KusionŠ mat. Deze mat wordt op de bestaande baan gelijmd! Op de foto hieronder liggen de matten er al bijna allemaal in.
De mat bestaat uit kleine kussentjes de aan elkaar vast zitten op de hoeken. Deze mat is van glad materiaal. De coating geeft de eindkleur en de stroefheid. Hieronder een close-up van de mat met coating.
Het is goed te zien hoe open de structuur is. Na het opbrengen van de belijning en het terug plaatsen van de netten ziet het er al heel goed uit. Al moeten de kitnaden, de coating en de verankeringen nog wel een dagje drogen.
De netten opspannen en klaar!
Site gebouwd door Web Bouw en Beheer
Ontwerp gebaseerd op een template van Free Templates