Toernooien van 2012

Indoortoernooi 2012

Het was een leuke gezellige avond. Er was een lagere opkomst dan gewoonlijk, 23 personen hebben gestreden voor de hoogste plaatsen. Hierdoor werd de tijd die er gespeeld werd wel langer. 35 minuten per wedstrijd. Dit gaf de gelegenheid dat er veel verschil in games gemaakt kon worden en waren de dubbelmaten zeker nog belangrijker.
 
De enthousiaste sfeer was in alle poules te merken. In de c-poule gingen de dinsdagmiddag dames aangevuld met Tineke een stevige strijd aan. Uit eindelijk bleek dat Dirkje en Lies al gedoucht hadden maar toch in de finale stonden waarna een spannende pot de uitslag 7-5 voor Sietske en Lies was.
 
In de B poule was het Peet dit uiteraard het hoogste woord had en in de finale kwam. Wie zijn partner zou worden was spannend tot in de laatste wedstrijd. Het ging tussen Rianne en Bea. Tijdens de laatste wedstrijd moest Rianne winnen met 4 punten verschil. Bea zat al aan de kant en kon dus niets meer doen. Het werd 10-4 en dus Rianne nr 1 in de poule. In de finale was het dus Peet en Rianne tegen Henk en Bea. De uitslag was 6-4 voor Peet en Rianne.
 
Bij de A was het ook erg spannend. Arvid won de eerste wedstrijden met een groot verschil maar dat werd later recht gezet en werd het een spannende poule. Tot in de laatste wedstrijd was het niet bekend wie de tegenstander zou worden van Arvid. Hij stond op 5 punten en kon nog in gehaald worden door Johannes die op 6 zou kunnen komen, hij speelde samen met Edwin die bij winst ook in de finale zou staan. Hun opponenten waren Eelke en Remco die bij winst tweede zouden worden in de poule en dus in de finale. Dit gebeurde ook, ze wonnen met 8-6. hierdoor werd de finale Arvid en Meindert tegen Eelke en Remco. De finale was minder spannend, wel kwamen Eelke en Remco halverwege goed terug maar na 2 games trokken Arvid en Meindert aan het langste eind. Het werd 6-3.
 
Na de gebruikelijke Prijs uitreiking en de dankwoorden voor de kantinevrijwilligers en de sponsoren Rabobank en Sport 2000, was het nog even nazitten en zijn we uit een gegaan. het was een gelaagd toernooi en we verwachten volgend jaar iedereen weer om het net zíon succes te maken.
 
finale A Arvid en Meindert tegen Remco en Eelke  6-3

finale B Peet en Rianne tegen Henk en Bea 6-4

finale C Sietske en Lies tegen Tineke en Dirkje 7-5


Herfsttoernooi 2012

Zaterdag 6 oktober werd het jaarlijkse herfst-toernooi gespeeld. Met een mooie opgave van 24 deelnemers ging het toernooi rond de klok van 13:00 uur van start. De weergoden lieten in de voorgaande dagen goed van zich weten met zeer triest weer tot gevolg. Wij mochten van geluk spreken dat dit niet voor ons van toepassing was. Het weer was perfect. Rond de half 5 waren alle poule-wedstrijden afgerond. Dit leidde tot 3 finales. Hieronder de uitslagen.

A-categorie:

1e  Hessel Crans -  Johannes Meindersma
2e Arvid Tempelman  -  Simon Crans
3e   Geert S Crans -  Mario Nicolai

B-catergorie:

1e  Edwin v/d Meer  -  Willem Haaksma
2e Hette Meinema -  Vera Nutma
3e   Erik Turkstra -  Bea Wijnsma

C-catergorie:

1e  Tineke Weidenaar  -  Giny de Kleine
2e   Dirkje van Keimpema  -  Rianne Nutma
3e Vinaya Varikat -  Tiny v/d Veen

Finale Enkelkampioenschappen Heren

Zaterdag 7 juli werd de finale Heren gespeeld onder geweldige omstandigheden, zeker voor het publiek.
Voor de spelers was het aardig aan de warme kant, maar goed, daarvoor is het zomer.

Vorig jaar waren het dezelfde spelers die tegenover elkaar stonden, Hessel Crans en Arnold Nutma. Toen won Hessel.
Ook dit jaar bleken ze na de poulewedstrijden de beste te zijn.

De eerste set kwam voor beide spelers niet uit de verf. Goede punten werden gevolgd door over het algemeen niet afgedwongen fouten. Beide spelers konden niet tevreden zijn. Je wilt winnen, maar je wilt ook wat laten zien.
Hessel had de beste start en pakte de eerste set met 6-3.

In de tweede set ging het niet veel beter. De spanning was wel aanwezig en dat maakte de strijd toch aantrekkelijk. Heel langzaam leek Hessel de partij naar zicht toe te trekken, omdat Arnold nog steeds veel fouten maakte. Beide spelers kwamen nooit echt los, maar het was Hessel die blijkbaar daar het minste last van had.
Hij ging voor de punten en accepteerde de missers. Arnold keek meer naar de dingen die mis gingen.
Bij 6-5 30-0 voor Hessel leek het doek gevallen voor Arnold en dit straalde hij ook uit. Vanaf dit moment ging Hessel onbegrijpelijk in de fout en schonk Arnold door achtereenvolgens 4 fouten te produceren nog een herkansing in de tiebreak.
Ook in de tiebreak ging het mis voor Hessel en zonder goed te spelen haalde Arnold toch de beslissende set.

Geef Arnold geen kans, want die laat hij normaal gesproken niet glippen. Dit leek ook het scenario te worden, want Arnold liep uit naar 3-1. Het pleit voor Hessel dat hij rustig bleef ondanks het verspelen van een zeker lijkende overwinning en inmiddels een achterstand in de beslissende set.

Arnold bleek toch niet de Arnold te zijn die hij kan zijn maar het was ook de verdienste van Hessel dat hij de achterstand omboog tot een nieuwe voorsprong. En door positief spel! Bij 5-4 mocht hij weer serveren voor de wedstrijd en ditmaal lukte dit wel. Hessel prolongeert zijn titel en is clubkampioen 2012!

Hessel Crans - Arnold Nutma 6-3 6-7 6-4
 
Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag


 

 

 

Openingstoernooi 2012
Zaterdag 24 maart werd het openingstoernooi gespeeld. Er deden 28 deelnemers mee. Door dit grote aantal werd er in 3 categorieŽn gespeeld. Mede door het weer was dit een geslaagde dag. Rond klokslag 13:00 uur ging iedereen vol goede moed het toernooi in. Een kleine 3 uren later waren de poule wedstrijden afgerond. Alles zat dicht bij elkaar. Tot aan de laatste wedstrijd werd er goede en sportieve vechtlust getoond. Direct na de wedstrijden startte de wedstrijdorganisatie het rekenwerk om de finales bekend te maken. Hieronder de uitslagen van de finales.

A-categorie:
Hessel Crans -  Herald Boonstra         6
Jan Johannes -  Hendrik Nijboer         4

B-categorie:
Bert Allema   - Remco Meinsma    6
Willem Haaksma - Rianne Nutma    2

C-categorie:
Hilly v/d Wagen - Luuk Nicolai         6
Tineke Weidenaar - Vinaya         1


Dubbelkampioenschappen 2012
Zaterdag 17 maart werden de finales van de dubbelkampioenschappen afgerond. Ivm blessures werd de mix afgelast. In de A en B poule werden de wedstrijden wel gespeeld. In de B-poule mochten Geert Crans en Meindert Castelein het opnemen tegen vader en zoon Nicolai. Na een klein uur en toch redelijk groot verschil werden het duo Geert en Meindert kampioen van de B-klasse. Er werd gewonnen met 6-0 6-2.
 
In de A-poule speelden Arnold Nutma en Hessel Crans (winnaars 2011) tegen Jan Johannes en Meindert Fokkens. De eerste set werd redelijk makkelijk gewonnen door Arnold en Hessel met 6-2. De 2e set verliep anders. Door goed spel van Jan en Meindert kwam het duo 5-3 voor. Toch werd er een tie-break afgedwongen. Deze werd met 7-5 gewonnen door Arnold en Hessel. De eind uitslag 6-2 7-6. Voor de 2e keer achter elkaar mochten Arnold en Hessel de wisselbokaal in ontvangst nemen.
 
1e Jeugd Indoor Toernooi TC Metslawier
Zaterdag 14 januari werd het tennisseizoen, voor de jeugd van Tennisclub Metslawier en omstreken, gestart met een Indoor toernooi te Ulrum. Voor de meeste jeugdleden was het de eerste keer dat zij in een hal konden spelen. De deelneem(st)ers waren daardoor wel wat zenuwachtig, want in de tennishal ligt speciaal tapijt op de vloer en dat speelt anders dan het Porous Kushion Kourt van onze eigen tennisbanen. Gelukkig went het erg snel om in een hal te spelen. Duidelijk was te zien dat, mede door de extra oefenavond genaamd de toss, de jeugdleden meer spelervaring hebben gekregen en beter zijn gaan spelen. De grote groep toeschouwers kon genieten van spannende wedstrijden met vele mooie rally's.

Er werd in drie leeftijd categorieŽn gestreden om de gouden, zilveren en bronzen medailles. Bij de jongste jeugd waren, door ziekte, maar twee deelneemsters over, daardoor moesten de leden van de midden klasse ieder een wedstrijd, als hulp, meespelen. Nel Bakker won al haar partijen en ontving daarvoor een gouden plak, SiŽnna Boonstra won de zilveren medaille.

In de midden klasse waren 6 deelneem(st)ers.

Inge Nutma won al haar partijen en legde beslag op de 1e plaats, Pieter Joute Meinema won drie van de vier partijen en ontving van de jeugdcommissie de zilveren medaille, Jeltine Visser werd 3e met 2 gewonnen wedstrijden en Djoke Weidenaar, Melle Turkstra en Nieske Meindersma werden 4e met ieder één gewonnen wedstrijd.

Bij de oudste groep deelneem(st)ers streden vier leden om de prijzen.
Johannes Meindersma ging, met 4 gewonnen wedstrijden, aan de haal met de gouden plak. Luuk NicolaÔ won 2 partijen en hij ontving de zilveren medaille. Johan Tiersma won ook twee partijen, maar helaas had hij een lager gamesaldo dan Luuk. Johan en Dora Lourens kregen beiden een bronzen plak omgehangen.

a.s. Vrijdag, tijdens de toss avond, zal er weer gestreden worden om de punten, want niet iedereen was tevreden met zijn of haar spel. Iedereen wil, tijdens de training, revanche nemen op hun speelmaatjes en alvast oefenen voor het openingstoernooi wat op 31 maart 2012 gehouden gaat worden. De leden van de Jeugd Commissie en de deelneem(st)ers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi wat volgend jaar hopelijk voor de tweede keer georganiseerd kan worden.
Site gebouwd door Web Bouw en Beheer
Ontwerp gebaseerd op een template van Free Templates